Flamenco da camera

“Flamenco da camera” és un projecte de la pianista i cantant María Ángeles Cuevas.

Es tracta d’una proposta valenta que revisa els clàssics flamencs i els actualitza. Des del simfonisme ètnic de Manuel de Falla, inspirat a la riba del mar de Cadis, a la cançó més múrria dels cafès castissos de Madrid. María Ángeles Cuevas coneix bé els dos mons: el repertori més genuïnament espanyol (a més de Falla, interpreta Enrique Granados, Eduardo Toldrà i Enrique Morera), que ha treballat com a pianista clàssica; i la cançó més popular (“Suspiros de España”, “Ojos verdes”, “Fumando espero”) que coneix des de nena per la seva ascendència espanyola.

Per a aquest projecte ha confiat la direcció i els arranjaments musicals a Esteve Molero, compositor ambidestre en músiques ètniques i modernes, en folklore i en jazz. Cuevas i Molero, que ja van col·laborar junts al CD “Iberian dreams”, comparteixen el respecte i l’admiració per la música espanyola més original, més autèntica; i la revisen per posar-la al dia.

Buleries, fandangos, tangos flamencs… però també pasdobles, valsos i pericons. “Flamenco da camera”, la versió més moderna de la tradició més castissa.

 

Altres projectes // Simfònica i Cambra

L’orquestrina d’Urgellès

Arranjaments i direcció musical

Agora Brass

Guió i direcció musical

Catalunya & Amèrica

Concepte, direcció, trombó i arranjaments

Simfònica

Composicions, arranjaments i instrumentacions

Cambra

Composicions, arranjaments i instrumentacions