Intel·ligència musical

Molta gent creu que no té cap talent musical, que no té oïda, que no posseeix sentit del ritme. Però no és veritat. La música forma part de l’ésser humà, tots tenim musicalitat, en major o menor mesura. Això sí, cal descobrir-la i exercitar-la. El curs proposa una aproximació planera, però profunda, a l’art de la música com a fenomen humà i social.

A QUI VA ADREÇAT:

A totes aquelles persones que senten curiositat per la música, però que pensen que és una disciplina críptica. El curs està organitzat de tal manera que tant el poden seguir persones sense cap coneixement musical, com estudiants primerencs, melòmans, amants en l’art en general, pares de fills que estudien música, persones grans que no han tingut temps d’apropar-se a la música abans.

ESTRUCTURA:

El curs es pot adaptar a diferents formats. Des d’una sessió única, introductòria, fins a una estructuració en 4, 6 ó 8 sessions. Es recomana de fer el curs durant unes quantes sessions setmanals consecutives, però també es fot fer de manera més intensiva, en cap de setmana.

Només cal connexió a internet i una pantalla amb projector. Un piano elèctric no és indespensable, però sí útil per al curs.

  1. ELS ÉSSERS HUMANS SOM ÉSSERS MUSICALS
  2. L’UNIVERS SONA I LATERRA TÉ RITME
  3. LA MÚSICA ES PENSA (FILOSOFIA I MÚSICA)
  4. ELS PRIMERS INSTRUMENTS I LES PRIMERES MELODIES
  5. L’INTANGIBLE MÓN DE L’HARMONIA I COM I PER QUÈ S’ESCRIU LA MÚSICA
  6. ELS COLORS DE LA MÚSICA
  7. SI NO TENS OÏDA ABSOLUTA, MILLOR
  8. LA MÚSICA CURA: EURÍTMIA I MUSICOTERÀPIA
  9. EL SILENCI TAMBÉ ÉS MÚSICA
  10. MAI NO ÉS TARD (NI AVIAT) PER ESTUDIAR MÚSICA

 

Altres projectes // Tallers i xerrades

Catalunya & Cuba

Xerrada – audició

Mètode Caruso

Per a instruments de vent-metall