Comunicació-docència

COMUNICACIÓ

Després de llicenciar-me en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (1997) vaig entrar a treballar com a guionista a Televisió de Catalunya (1997-2003), als  programes musicals Nydia i Sardana, als infantils Club Super 3 i als documentals de creació Andorra, del fardo al teleesquíLa Passió de Cervera i Circ, cercle d’emocions (semifinalista als premis Emmy, en la categoria de documental artístic).

Abans havia adaptat obres de teatre infantil per a la Companyia Urubú Teatre (dir. Berty Tobías) i  presentat programes de ràdio a Ràdio Estel (Cova de Jazz, amb Òscar Dalmau) i a Ràdio Ribes.

Com a articulista he publicat a Revista Musical CatalanaL’Obra, Dyonisios, Folc, 3 de vuit, Diari de Vilanova, L’Hora del Garraf, L’Eco de Sitges, entre d’altres. Alguns d’aquells treballs els vaig utilitzar per als meus estudis de Musicologia (programa de Doctorat amb Francesc Bonastre a la UAB).

El 1999 vaig escriure un llibre sobre els soldats més joves que va reclutar la II República Espanyola al final de la Guerra Civil. “Les quintes del biberó” (Rúbrica Editorial), el primer dedicat a aquesta temàtica.

Poc abans havia enllestit un guió de llargmetratge com a projecte de final de carrera de Comunicació Audiovisual: “Pere Màrtir” (1997), finalista als premis FAD d’aquell mateix any.

També he fet textos per a diversos llibrets de CD, entre els quals Jordi Molina, Cobla de Cambra de Catalunya, Andrés Belmonte, Jesús Ventura, cobla Marinada, etc. I treballat com a corrector d’estil dels llibres El lenguaje de la Armonía de Lluís Vergés (Ed. Boileau, 2007) i de Notes de concert de David Puertas (Sebla Edicions, 2011).

Premi Recvll 2015 de Retrat Literari pel text Manuel Rius, autor de música anònima.

 

Cicla a la imatge per veure CIRC, CERCLE D’EMOCIONS (TV3, 1999)

circo

Clica aquí per veure ANDORRA, DEL FARDO AL TELEESQUÍ (TV3, 2000)

images-21

DOCÈNCIA

Durant l’any acadèmic 2013/14 vaig ser Responsable del Grado Universitario en Composición de Músicas Contemporáneas a l’Escuela Artes TAI (Madrid), centre adscrit a la Universidad Rey Juan Carlos. La posada en funcionament d’aquesta innovadora proposta pedagògica, pionera a l’Estat Espanyol, va ser tot un repte.

Com a professor, a Madrid, també vaig impartir l’assignatura d’Instrumentació/Orquestració. Abans havia estat professor d’Història de la Música Catalana a la Universitat Catalana d’Estiu ( 2002).

També he fet conferències arreu de Catalunya i algunes ciutats del sud de França sobre Música, Història o Guió.

Per al Consorci per a la Normalització Lingüística (2008-2012) he estat professor de llengua catalana.

Actualment dono classes particulars d‘harmonia, composició/instrumentació i arranjaments, però els meus inicis en la pedagogia musical van ser com a professor de trompeta a l’Escola Freqüències de Vilanova i la Geltrú (1995-1998).